Mee-eters tijdens corona?

Verwar deze mee-eters niet met die gezellig mee-eters aan tafel. Want helaas daar komt het de laatste tijd niet van. Nee de mee-eters waar ik je vandaag over wil vertellen, zijn die vervelende, die hele kleine verstoppingen die je avondje thuis juist kunnen verpesten.

Een mee-eter ontstaat wanneer er zich een verstopping ontwikkelt in de opening van een haarzakje. Wanneer dode huidcellen en talg zich ophopen in de opening, ontstaat er een comedo (oftewel mee-eter). Omdat de mate van dode huidcellen en de talgproductie invloed hebben op het ontstaan van comedonen, zien we deze aandoening vaak bij vettere huidtypen en een dikkere hoornlaag.

Onderscheid tussen gesloten comedonen en open comedonen

We onderscheiden gesloten comedonen (een wit bultje) en open comedonen (een donker bultje aan het huidoppervlak). De donkere verkleuringen worden soms gezien als opgesloten “vuil”, maar zijn eigenlijk kleine afzettingen van melanine (pigment). Het pigment is donkerder geworden door blootstelling aan zuurstof. In sommige gevallen zien we slechts enkele comedonen, maar bij zwaardere gevallen zijn er veel comedonen aanwezig, al dan niet in combinatie met acne.

In alle gevallen wil je er natuurlijk graag vanaf, zeker als we straks weer gezellig bij elkaar mogen gaan eten. Hier kan ik je bij helpen.

Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan het ontstaan van comedonen:

  • Overmatige talgproductie.
  • Opeenhoping van P.acnes-bacteriën op de huid.
  • Irritatie van de haarzakjes wanneer dode huidcellen niet regelmatig worden afgestoten.
  • Hormonale veranderingen zoals puberteit, menstruatie of anticonceptie.
  • Het nemen van bepaalde medicijnen, zoals corticosteroïden, lithium of androgenen.

Comedonen kunnen dus ook ontstaan wanneer dode huidcellen niet regelmatig verwijderd worden.

Maar hoe verwijder je nu deze vervelende mee-eters?

Natuurlijk kan de schoonheidsspecialiste dit voor je doen. Maar ook dagelijkse verzorging thuis kan het aantal mee-eters drastisch verminderen. Denk hierbij aan een scrub of peeling, maar ook door dagelijks de wasgel Microsilver met salicylzuur te gebruiken. Gebruik daarbij de creme microsilver, die een ontstekingsremmende, irritatie verlichtende stof bevat: Defensil.

Beide producten bevatten tevens:

  • Microsilver wat effectief werkt tegen bacteriën. Het vermindert ongewenste bacteriën en remt de vorming van nieuw bacteriën op de huid.
  • Dexpanthenol wat de huid kalmeert en zorgt voor soepelheid en elasticiteit door een hydraterende werking.
  • Zinkverbindingen die ondersteunen het natuurlijk herstel van de huid en bevorderen de wondgenezing.

Kortom er is van alles te doen om ervoor te zorgen dat jij straks weer helemaal klaar bent voor een gezellig avondje uit. Ik help je daar graag bij, met advies of een heerlijke behandeling.

Wilt u meer meten over dit onderwerp?
Neem dan contact met mij op.
Over Monique

Over Monique

Eigenaar Salon Nuance

Monique is al ruim 25 jaar werkzaam als schoonheidsspecialiste, waarvan de laatste 20 jaar in haar eigen salon. Daarnaast is ze al enkele jaren Partner bij LR Health & Beauty waarmee ze adviseert op het gebied van voeding en lifestyle.