Salonbehandelingen

Lichaamsmassage

Bij Salon Nuance kunt u terecht voor een combinatie van zowel sportmassage en ontspanningsmassage of los van elkaar. Dit is afhankelijk met welk doel u naar de salon komt.

Aangesloten bij:

Ontspanningsmassage

Deze heeft als hoofddoel om totaal te ontspannen en een gevoel van welbevinden. Gewoon even de boel de boel laten. Even weg uit de drukte en stressvolle periodes, Gewoon even een moment voor jezelf. Eventueel kunt u kiezen voor een ontspannende massage in combinatie met edelstenen.

Sportmassage

Sportmassage is een manier om voor en of na inspanning het herstel van spieren te bevorderen. Te intensief en teveel bewegen kan spierpijn  en of overbelasting veroorzaken. Bij onvoldoende herstel kan er een blessure ontstaan, waardoor u tijdelijk of voor langere tijd niet kunt sporten of bewegen. De spieren, pezen en/of gewrichten hebben teveel te lijden gehad.

Sportmassage is ook voor niet-sporters, denk hierbij aan een verkeerde houding, fysiek zwaar werk, vermoeidheid, stress en/of overbelasting, kunnen vervelende klachten veroorzaken. U kunt last krijgen van nek, schouders, rug en/of elders in het lichaam bijvoorbeeld hoofd- en/of spierpijn. Door een verzorgend en ontspannende massage worden de overbelaste spieren  en onderhuids bindweefsel weer los en soepel gemaakt. De bloedcirculatie wordt verbeterd, waardoor de overtollige afvalstoffen (knopen) worden losgemaakt en afgevoerd en voedingstoffen toegevoerd. De spieren zullen zich weer ontspannen.

Naast de massage kan het zijn dat u oefeningen of advies meekrijgt voor thuis. Zo kunt u de spieren zelf soepel houden. Afhankelijk van de klachten wordt het aantal behandelingen, de tijdsduur en de frequentie besproken. Samen maken we dan een behandelplan.

Hoe vaak een behandeling nodig is, hangt sterk af of het preventief of behandelend is. Daarnaast reageert ieder lichaam anders. Hoe iemand reageert op de massage, hoeveel iemand sport of beweegt en hoe zijn /haar herstellend vermogen is.

Ook uw gezondheid, het soort werk en de vrije tijdsbesteding wordt zo nodig besproken. Al deze factoren kunnen van invloed zijn op de lichamelijke klachten. Dit wordt bijgehouden en bewaard in een vertrouwelijk dossier, mits de klant daar geen bezwaar tegen heeft. Gezamenlijk wordt er dan een behandelplan opgesteld om een effectief resultaat te boeken, welke dan ook zichtbaar wordt in het dossier.

 

 Voorkomen is beter dan genezen!

Het moet niet zo zijn dat je een sportmasseur bezoekt zodra je een blessure hebt opgelopen, juist het tegenovergestelde! Je spieren preventief laten masseren vermindert de kans op blessures en verhoogt bovendien je prestaties. Je spieren blijven soepel én belangrijker nog; de kans op blessures wordt kleiner.